Publicat in

29 noiembrie 2014

Comentarii

0 Comentarii

Localizare pe hartă

Vezi pe harta mare

Festival de România 2014 - Festivalul tuturor românilor

Festivalul este suficient de variat și de dinamic, încât să exprime cât mai bine spiritul de sărbătoare ce caracterizează Ziua Națională a României.

Unirea tuturor românilor avea loc la Alba Iulia, în 1918, într-o zi de 1 decembrie. În 2014, ca în fiecare an de altfel, celebrăm acel mare moment sub semnul Zilei Naționale a României. E ziua în care mii de români vin în cetatea Alba Iuliei pentru concerte, parade militare, momente artistice, expoziții și spectacole de artificii, cuprinse într-un eveniment complex, denumit Festival de România.

Programul festivalului (29 noiembrie – 1 decembrie) este suficient de variat și de dinamic, astfel încât să poată exprima cât mai bine spiritul de sărbătoare ce caracterizează Ziua Națională a României. În cele trei zile de eveniment, vor avea loc spectacole de colinde, de jazz, de pop-rock, concerte simfonice, defilări cu drapelul României la proporții uriașe, lansări de lampioane, spectacole de lasere și focuri de artificii. Vă așteptăm pe toți să vă bucurați de aceste zile de frumoasă celebrare a României!

 
Festival de România. 29 noiembrie 2014

 În prima zi a Festivalului de România, la ora 19.00, va fi inaugurat Parcul Sărbătorilor de Iarnă, printr-un concert extraordinar de colinde, al grupului Jazzapella. Ca în fiecare an înainte de sărbători, Piața Cetății (situată chiar în inima cetății, între Poarta a III-a și cele două catedrale) devine spațiul activ și dinamic de manifestare a spiritului de Crăciun. Patinoar, căsuțe cu suveniruri și un imens brad lui Moș Crăciun – toate vor da viață cetății, îmbrăcând-o în lumini de Crăciun și în versuri de colindă.

 

PROGRAM

19.00 – Deschiderea Parcului Sărbătorilor de Iarnă – Piaţa Cetăţii

19.15 – Concert colinde Jazzapella – Piaţa Cetăţii

 


Festival de România. 30 noiembrie 2014

 

Cu o zi înainte de marea sărbătoare a Zilei Naționale, cetatea Alba Iuliei prinde viață cu adevărat. Începând cu orele prânzului, în fața Catedralei Încoronării, va fi arborat Drapelul Național al României, după care va începe o suită de spectacole, în spațiile din șanțurile cetății. Unele de muzică populară, altele de pop-rock și jazz, concertele  vor umple cetatea cu muzică și cu spectatori. Un moment deosebit de important e concertul Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, după care va concerta Iris, ce va lansa imnul suporterilor Echipei Naționale de Fotbal.

 

PROGRAM

12.15 – Arborarea Drapelului Naţional al României – Piaţa Tricolorului / esplanada Catedralei Încoronării

16.00 – Cânt şi suflet românesc – spectacol de muzică populară – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

17.30 – Concert The Puzzles – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

18.00 – Concert Ricardo Caria & Decent Band – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

18.30 – Concert Poarta 3 – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

19.00 – Concert Day One – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

19.30 – Concert Zadar – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

20.00 – Concert Filarmonica de Stat a Republicii Moldova – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

20.00 – Alba Iulia 300 – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina

20.15 – Concert Iris şi lansarea imnului suporterilor Echipei Naţionale de Fotbal – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

  


Festival de România. 1 decembrie 2014
 

A treia și cea mai importantă zi a Festivalului de România este însăși 1 decembrie, Ziua Națională a tuturor românilor. Pe lângă programul solemn al manifestărilor din această zi, se vor desfășura o serie de momente care vor marca importanța sărbătorii. Astfel, de la ora 11.00, va avea loc primirea soliilor din cetățile de scaun, în fața Sălii Unirii, după care va începe parada militară pe B-dul 1 Decembrie 1918. Mai târziu, un uriaș drapel tricolor va fi purtat prin șanțurile cetății, de către o mulțime de persoane dornice să ia parte la acest moment emoționant. Tot în șanțurile cetății, dar mai spre seară, vor fi lansate lampioane și vor începe concertele pop-rock, spectacolele de lasere și un emoționant foc de artificii.

 

PROGRAM


11.00 – Primirea soliilor din cetăţile de scaun – Terasa Sălii Unirii

13.00 – Paradă militară – B-dul 1 Decembrie 1918

14.00 – Cânt şi suflet românesc – spectacol de muzică populară – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

15.00 – Uniţi sub tricolor – defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

18.00 – Pe-al nostru steag e scris „Unire” – scris uman şi lansare lampioane – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

19.00 – Concert Delia – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina

20.00 – Spectacol lasere – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

20.15 – Concert Andra – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

 21.15 – Emotion Romania – focuri de artificii tricolore – Latura de Vest a Cetăţii „Alba Carolina”

Copyright © 2014 www.turismalba.ro